Dåligt

Ja ha sagt flera gånger att ja seriöst ska skärpa mig o skriva hit oftare, de kanske går i två-tre dagar men sen slutar ja skriva. Ja tänker varje dag att ja borde skriva hit, men sen ''orkar'' ja int, de blir helt enkelt int av.

21 Juni

Godmorgon bloggen, ja vaknade kanske för två timmar sen. Ja ha int ätit morgonmmål ännu heller och klockan är snart halv 12, ja kom just från duschen. Får se va det blir att äta idag, säkert samma som vanligt.

Borgå

Nu e ja hemma från Borgå! Visserligen kom ja hem redan igår men ja orka int skriva då. Hehe. Men ja kan berätta lite om min resa. De va meningen att vi sku starta halv 3 härifrån men busschauffören va sen så vi starta 15 minuter för sent. På vägen plocka vi upp människor från två andra ställen o några människor som stod vid vägen och vänta. Vi hadd inga längre pauser alls, int ens så att man fick fara på wc:n, bara den som va i bussen. Vi var framme ca kvart över 6 så resan räckt 3 ½ timme ungefär. När vi kom fram for vi upp till vårat rum, vi var 17 personer o vi sku sova på golvet på madrasser. Ja hadd bara en tunn sak som sku dra in luft automatiskt och sen en sovsäck, int de bekvämaste. Vi gjord int så mycket mer på fredagen. På lördagen va de väckning klockan 8 om ja kommer ihåg rätt. Morgonmål skulle ätas och efter de sku vi träna på danser. Klockan 11-13 var det lunch o sen hadd jag o min kompis egentligen fritid enda till klockan 16 ungefär. Men hon for ut på stan med några andra, jag följde int med för ja mådd dåligt av vätsekbrist, men jag for lite senare ut och gå ensam. Klockan 17 sku vi vara i domkyrkan med folkdräkterna på oss så vi börja förbereda oss ungefär 1 ½ timme i förväg. Efter kyrkogången blev det jubileumsmiddag som räckte ca 2 timmar, kanske längre. Efter de sku vi gå ti en idrottshall o ha jubileumssamkväm, det dansades polonäs till först o sen massa andra folkdanser. Det bjöds på kaffe och bulle. Jag o min kompis gick tillbaks (till skolan vi sov) ca.. ja kommer faktiskt int ihåg men ja tror de va ungefär 10 på kvällen. I rummet fanns redan några andra medresande när vi kom dit. Sovtiden blev halv 1 och väckningen var klockan 8, inte ett bra val. Nu var det söndag och en busy busy dag. Mycket att göra, inte mycket tid över. På söndagen sku vi vara färdiga halv 10 för att sen fara till idrottsahallen. När vi vaknade blev det morgonmål ungefär direkt o sen folkdräktena på o laga oss färdiga. I drottshallen träna vi till halv 12 o sen blev det lunch för vår del. Där hadd vi 45 minuter att hinna tillbaka till skolan, äta mat, vila och laga sig färdig för nästa etapp. Redan då hadd jag lite sjuka fötter. Kvart över 12 sku vi starta gå till en å och ställa upp oss för festtåg. Festtåget gick upp för en bro och till torget. När vi kom till torget dansades det en dans och sen sku vi vara vid idrottshallen om 30 minuter för att ställa upp oss pånytt för festuppvisningen som började klockan 2. Uppvisningen gick bra och var slut ungefär kvart före 4. Sen fick vi gå tillbaka till skolan för att äta middag och packa. Vid det tillfället var mina fötter ungefär mördade, varje steg jag tog me de skorna var hemskt. Men iallafall, när vi kom till skolan klädd vi av oss folkdräkten och börja packa, endel for i duschen och endel och äta. Om man var smart så packa man redan förut när man hadd tid. Men efter packande och ätande blev det hem som gällde.

Det blev visst lite långt men ja sku ha kuna fylla i mycket mera detaljer. Ja tänkt sätta upp lite bilder ännu, men ja tog inte så mycket foton för ja hadd ingenstans att sätta telefon när ja hadd folkdräten på mig.

Folkdans

Här dansas det juniorernas skinkompasse-tävling, vinnaren var en från vårt lag, heja heja!

Torg

Torget i Borgå

Ån

Vyn var vackrare på andra sidan nog men över denna å for vi hem



Snart bort

Snart far bussen iväg till Borgå på folkdansstämma. Ja ska vara där hela veckoslutet, hem kommer ja sent på söndag kväll. Ja hoppas att de kommer att bli roligt, men de blir int att träffa pojkvännen dehär veckoslute, o ja saknar honom massor. Hejdå!

Hemma igen

De ha vari ett jättebra veckoslut för mig, de enda dåliga va att den tog slut för snabbt. På fredagen for ja till min älskling, då gjord vi int så mycket förutom att vi for till en grillkiosk efter mat. På lördagen va det meningen att vi sku fara o shoppa, men pga värmen mådd ja helt dåligt och så att ja int hadd nån lust. Senare dock for vi och köpa en fläkt som var ett bra inköp och till mat åt vi pizza. Senare på kvällen for vi o sola, de va först sådär halv 8 så solen va int så stark mera. Vi sola kanske en halv timme. Ännu senare såg vi på en film och åt glass. Namm... Ja tror vi somna halvvägs på filmen för jag kommer iaf int ihåg va de händ i slute. Idag ha de också vari jättevarmt. Vi ha egentligen int gjort så mycket idag, kört runt i stan, köpt mat från en grillkiosk och åt ute nära vattnet. Sen skjutsa han mig o min kompis hem. Ja saknar han redan, o nu e de två veckor före ja sir han igen.

En bild från när vi gick ti ställe där vi sku sola:

Uuu

Jeeeei

Ja överlevd tandläkarn! O nu måst ja packa för ja ska snart fara till älskling. Ja har 20 minuter på mig att laga mig färdi, så ja skriver int så mycket. De kan händ att ja int alls skriver på veckoslutet men ja får se sen. Hejdå och ha ett trevligt veckoslut!

Tandläkare

Nejj usch, ja vill int! Ja tycker int om tandläkare o ja måst vara där om en halv timma. I'm doomed! Ja har säkert 3 hål, så vem vet hur länge ja hamnar att sitta där. Uppdaterar senare om ja e vid liv.

Sovantider

Jag har int bild på braxen men jag har bild på en av dom lilla spiggarna som hon fick upp :P

Spigg

De e ett litet flöte, men som man sir så e fisken int stor heller, ja tror den var ungefär 6cm lång. Men nu blir de sovantider o imorgn blir det tandläkare o jag får träffa min älskling <3

Borta

Nu sitter ja här framför kompisens dator o skriver. Vi kom tillbaka för en timma sen från fiskandet o nu lagar hon mat. De va varmt dit nere men det blåst så mycket. Ja fick int en enda fisk heller, men kompisen fick en brax o många spiggar (eller va de nu hett). De kommer bilder lite senare bara ja kommer hem först.

9 Juni

Ja kom just hem från en rundtur me scotern o min kompis. Vi va o checka vårt sommarjobb, vi ska jobba på ett kirppis en hel månad. Efter det köpt vi glass då de e så varmt ute. Snart blir de mat o efter de får ja si om ja far me min kompis ti deras ''sommarställe'' eller va man ska kalla de :P Hoppas de blir lite svalare så steks man int när vi sen far ut o fiska.

Nam nam...

Här e mitt väldigt varierande morgonmål:

Triangelbröd med ost och skinka, appelsinjuice och bananyoghurt ur min favorit muminskål!

Breakfast

Mumin

Godmorgon!

Godmorgon bloggen! Jag vaknade för en halv timme sen, de e jättesvårt att sova när de e jättevarmt inne, trots att ja har fönstret uppe på natten. Får se va ja ska hitta på att äta till morgonmål. Nu ska jag laga mat och kanske se på lite tv. Jag uppdaterar lite senare, hejdå!

Gonatt!

Med denhär bilden säger jag gonatt!

Hamster

Dagens händelser

Idag ha de varit ännu en varm dag. På morgonen ringde tandläkaren o sa att ja ska dit först på fredagen, så ja behöv int stiga opp klockan 8 imorgon. Men de va int jag som svara, utan min mamma för jag låg och sov då ännu ;) Jag steg upp först halv 11 o sen åt jag morgonmål. Jag ha egentligen int gjort så mycket idag, men jag ha hjälpt min mamma iallafall. Hon behövd hjälp me att så frön i lande o för en gångs skull så gjord ja faktiskt nånting nyttigt.

Här e några bilder på skojs skull hur håre blev och se ut, de e int så fint eller så men men...

Före: (håret uppsatt)

Före

Efter:

Efter

What to do

De ha vari jättevarmt idag, jag ha visserligen int fått så mycket städat o int gjort så mycket annat heller. Ja e bara så lat. Idag ha jag stigit upp, ätit morgonmål, städat lite, gått ut emellan för frisk luft, städat igen, sett på tv. O nu väntar ja på att min pojkvän ska ringa. De e så tråkigt, de känns int ens som sommarlovet ha börjat, ja har int heller sommarjobb förän i Juli.

Sommar!

Fick sommarlov i lördag! Denhär veckan ha börjat jättevarmt, sådär över 30 grader i solen :) Så varmt att man int kan vara direkt i solen men ja e inne istället. För jag städar! Ja försöker dela upp mina skolböcker och se hur mycket jag måste betala åt min bror... Lättare sagt än gjort. Igår sent på kvällen klippt jag min pannlugg, de e lättare så behöver man int gå till frissan varje gång. Ja bryr mig int heller om de blev lite snett.

På avslutingen var det tråkigt, nämligen studentdimission o fick sitta där i 2 timmar o bara lyssna. Inget stipendium fick man heller, de enda jag fick var sjukt i rumpan. Men sen efter det så fick vi våra betyg och... räkningen till höstens studentskrivningar! Jag ska skriva finska och geografi i höst, finskan ska ja skriva på min 18 års födelsedag, fin present man får. Höhö... Men efter det fick vi fara hem o börja vårt sommarlov, jag tog hem två konsteverk jag hade lagat i skolan. Denhär heter ''Dödens oundviklighet''.

Döden

Men ja har städning på gång. Ja börja städa igår men på grund av hettan går de långsammare än annars. Ja har så mycket damm på hyllorna att ja bara måst städa. Ja har musik på från youtube så att ja int får de helt tråkigt :) Ha en bra dag!


RSS 2.0