Söndagkväll

Än en vecka har gått. Snart blir det periodbyte och det är skönt att inte ha läxor för tillfället. Man får lugna ner sig och göra det man vill utan att stressa. Tredje perioden, sista perioden i gymnasiet. Sedan studenskrivningar och studentsimission. Jag klarade ju höstens studenskrivningar så nu måste jag bara klara av engelska och modersmål för att bli student. Sedan ska jag också skriva tyska som frivilligt ämne. Men nu orkar jag inte alls tänka på det. Nu vill jag bara vila och göra det jag vill. Inte kan jag göra allt jag vill då älsklingen for hem idag. Saknar honom så.

Tankar

Än ett veckoslut har gått förbi. Det är lite sorgligt då de känns som älsklingen måste fara hem samma dag som han kommer hit då veckosluten går så snabbt. Måndag imorgon, måste skriva en bokrapport tills i tisdag. Snart blir det periodbyte också...

Studentexamen

Idag fick vi ut våra resultat från höstens studentskrivningar. Jag skrev finska och georafi, båda godkända. Jag tyckte att det var bra och funderar om jag borde skriva om dem på våren. Nu när jag kom hem såg jag på poänggränserna. Jag fick då C i finska med 232 poäng och A i geografi med 14 poäng. Men, med 1 poäng mera i geografin sku jag ha fått B och med 3 poäng mera i finska sku hag ha fått M! Och jag som ville ha M i finskan! Det harmar så mycket...
Man får då vitsord från A-L, L är det bästa. L E M C B A. Jag ville ha bättre än min bror i finskan men nu fick jag samma som han...

Julstämning?

Jag har haft julstämning mesta delen av November! Det är mer än en månad kvar till julen men jag önskar det vore jul nu. Konstigt att jag känner mig så då vi inte ens har snö. Det är mitten av November och jag har inte sett någon snö ännu här i södra Finland. För två år sedan var det nog snö till halloween redan men nu är det 4,5 grader ute och blött. En liten bild från en del av vår gård, fotat från mitt rum.
lsknmdklgnfklm

Diet - vem försöker jag lura?

Jag försöker lura mig själv, jag trodde jag kunde klara av en 10 dagars diet. Jag klarade endast 2 dagar, nånting är det ju men dieter är inget för mig. Det känns som jag gått upp i vikt istället för ner. Jag vill inte heller gå hungrig hela tiden. Dieten är over - punkt slut.

Diet - dag 2

Dieten har gått någotlunda bra hittills. Jag känner mig nog hungrig men jag har inte direkt behöv av att äta mat för de känns som jag skulle må dåligt när jag bara tänker på mat just nu. Till morgonmål åt jag dock 3 ägg istället för 2, och middagen bestod av biff. Igår kändes det redan som jag sku vilja sluta dieten men jag ska försöka kämpa till slut och se om det ger resultat.
grape

Diet - dag 1

Tills vidare har det gått bra. Jag har dock ändrat lite på menyn för fisken blir jag inte direkt mätt på och jag började smått må dåligt av den jag åt idag. Istället då har jag bytt ut den mot en biff som bör mätta mera och inte borde ändra så mycket på resultatet. Sedan har jag också tillsatt 3 glas mjölk i menyn för det är bra med kalcium. Sen har jag också bytt plats med apelsinen och grapefrukten då grapen är så klottig och jag vill inte äta den i skolan. Jag har inte ätit något annat än det som står på menyn, förutom då druckit vatten. Förhoppningsvis kommer min mamma ihåg att köpa åt mig en saftig biff tills imorgon :)

Diet

Idag är första dagen på min diet. Dieten räcker 10 dagar och man ska då gå ner i vikt. Varje dag skriver jag ett nytt inlägg om hur dieten går, om jag failar den eller om jag fortsätter med den. Just nu sitter jag och äter mina 10 över 3 äppel. Min vikt nu, är X, altså för mycket. Men i slutet av dieten meddelar jag om jag har alls gått ner i vikt. Vid sidan om tränar jag också lite, det börjar bli kallt så jag cyklar till skolan (1,5km), dansar 1,5h på torsdagar och försöker varje dag träna benen, rumpan, magen och armarna. Jag har på känn att jag kommer att misslyckas med detta så man får se hur det går.
lksndkfnkn

Om tatueringen

Nu sitter jag här i skolan och borde jobba på mitt konstdiplom, men det är också måndag och jag är lat. Igår hittade jag en diet på youtube som jag kanske tänkte testa. Men tatueringen som jag tänkte ta nu i höst/vinter så får bli till senare. Jag håller på att bli pank så det är klokast att ta tatuering när man har tillräckligt med pengar så jag har sökt jobb till våren som jag troligtvis kommer att få. Jag kommer att jobba i en blombutik kanske hela våren, med sommaren får man se hur det blir. Jag skall nog söka andra jobb också.
Här är en video på dieten jag kanske tänkte testa:

Farsdag

Idag är det farsdag. Vår familj brukar vanligtvis stiga upp och laga morgonmål åt pappa före han vaknar. Men det var lite annprlunda i år. Min mamma och pappa var i Nådendal övernatt så vi kunde inte direkt gratulera honom med frukost. Dessutom var jag och min pojkvän ensam hemma då min bror inte kom hem från militären detta veckoslut. Annars brukar vi också gratulera farfar och morfar men de finns inte längre i denna värld. Men i alla fall när mamma och pappa var borta så bakade jag och min pojkvän en kaka till min far. Han blev förstås glad när han kom hem. Chokladkakan blev god fast den var mjölkfri då min pappa inte kan äta mjölkprotein. Den blev lite platt och jag fick en underlig känsla i magen för den blev så kompakt.
pappa
pappa2

Svenska dagen

Inte en helgdag som vi direkt firar. Stolta är vi över att få vara finlandssvenskar men det enda stället i firar det är i skolan. På fredagen samlades skolans studeranden i gymnasiet och lärarna för att dricka alkoholfri cider och sjunga modersmålets sång plus en tårtbit.Vi fick texten till första versen men sen fick vår modersmålslärare för sig att vi ska sjunga andra versen också som ingen kan :P

Modersmålets sång

Hur härligt sången klingar på älskat modersmål! 
Han tröst i sorgen bringar, Han skärper sinnets stål! 
Vi hört den sången ljuda i ljuvlig barndomstid, 
och än en gång skall bjuda åt oss i graven frid! 
Du sköna sång, vårt bästa arv från tidevarv till tidevarv 
ljud högt, ljud fritt från strand till strand 
i tusen sjöars land!

Vad ädelt fädren tänkte, vad skönt de drömt en gång, 
det allt de åt oss skänkte i modersmålets sång. 
Hur våra öden randas, den sången är oss kär. 
Vår själ i honom andas, vår rikedom han är! 
Du sköna sång, vårt bästa arv från tidevarv till tidevarv 
ljud högt, ljud fritt från strand till strand 
i tusen sjöars land!


RSS 2.0